Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

The Beast must Die (2021)

Tällä kertaa arvostelussa on Dome Karukosken The Beast Must Die minisarja. Kyseessä on tällainen britti murhamysteeri tarina, jossa nainen menettää lapsensa kun tämän yli ajetaan ja tekijä pakenee ja nainen alkaa janoamaan kostoa, kun poliisikaan ei tekijää saa kiinni. Joten naisen pitää alkaa selvittämään kuka voisi mahdollisesti olla syyllinen, jotta voisi kostaa tälle ja tappaa tämän. Eli murhamysteerin lisäksi tämä on siis kosto tarina. 


Samalla uusi poliisi Komisaario Nigel alkaa selvittämään tätä yliajoa, sekä koittaa tulla toimeen omien demoniensa kanssa. Sen lisäksi hänen pitää selvitellä edellisen komisarion outoja asioita, mitä on jäänyt kesken tai tekemättä. Tätä poliisia näyttelee Billy Howle, joka tekee hienoa työtä roolissa. 

Sarjassa näytetään hienosti miten tämä nainen Frances käy läpi lapsensa kuolemaa ja miten paljon se häntä järkytti. Cush Jumbo näyttelee Francesia mahtavasti ja käy läpi hyvin hänen tunteitaan ja mietteitään, sekä sitä miten hän käsittelee tätä suurta menetystä. Ja pienten lasten isänä tätä oli niin murskaavaa katsottavaa. 

Sivuroolissa nähtävä Jared Harris on taas häikäisevän loistava roolissaan, no kuten aina. Tällä kertaa hän on taas tällainen rikas ja häikäilemätön mies George, jota Frances alkaa pitämään syyllisenä poikansa kuolemasta. George on myös täysi mulkku kaikkia kohtaan ja nopeasti katsojan on helppo alkaa pitämään häntä syyllisenä, mutta kysymys kuuluu onko hän? 

Ja mysteerejä on myös enemmänkin sarjan aikana ja tämä on juuri niin hienosti tehty ettei voi olla varma mitä tapahtuu ja kuka on syyllinen mihinkin. Eli hienoa, ettei heti alusta asti ole täysin selvää koko elokuvan juoni, vaan jää jännitettävää loppuun asti. Tosi usein kuin tällaisissa leffoissa/sarjoissa kaikki on liian ennalta arvattavaa. 

Enempää en juonesta kerro jotta jää vähän katsojallekin koettavaksi. 

Dome Karukoski on taas kerran tehnyt mahtavaa jälkeä, mutta se nyt ei ole yllätys, sillä mitään huonoa mieheltä ei tule. Dome ja Caby Chiappe on tehnyt hyvää työtä käsikirjoituksen kanssa. Alkuperäis novellin on muuten kirjoittanut Daniel Day-Lewisin isä Cecil Day-Lewis, joka kirjoitti sen nimellä Nicholas Blake. Sarja on siis katsottavissa täällä meillä C Moren kautta ja on kuusi jaksoa pitkä. 

Arvosanaksi annan 8.5/10 sillä paikoitellen se tuntuu hieman junnaavan paikallaan, ja haluasi nähdä jo loppu tuleman tai saada selville saako Frances kostonsa. Kuitenkin tämä on vain pieni valitus ja siitäkin huolimatta todella hyvä sarja mitä voi ehdottomasti suositella kaikille, varsinkin jos pitää murhamysteeri trillereistä. 

Ja muistakaahan käydä katsomassa tai kuuntelemassa Dome Karukosken haastattelu Leffahullu Podcastissä, jossa juttelimme Domen kanssa mm. juuri tästä sarjasta, sekä hänen Tolkien elämänkerta leffastaan. Linkki podcastiin löytyy tämän blogin etusivulta tai tästä alta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Gunpowder Milkshake (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogin arvostelussa Netflix leffa Gunpowder Milkshake josta en tiennyt mitään kun aloin katsomaan, paitsi että on j...