Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. heinäkuuta 2021

Mission: Impossible -Fallout (2018)

Lisää vanhempaa arvostelua, kun vuorossa on Mission: Impossible -Fallout leffan arvio, vuodelta 2018. 


Fallout on jo järjestyksessään kuudes M:I elokuva ja loppua sarjalle tuskin on vielä tulossa, sillä sen verran kovia kassa hittejä nämä ovat. Huhujen mukaan myös spin-offeja saattaa tulevaisuudessa olla tulossa, mutta eiköhän Tomppa vielä jaksa juoksennella Vaarallisilla Tehtävillä. 

Koska kyseessä on kuudes osa, herää kysymys, vieläkö sarja jaksaa porskuttaa vai alkaako ote jo hiipumaan? Hiipumisen merkkejä ei yllättäen ole vieläkään havaittavissa ja meno on kovempaa kuin koskaan. Kriitikot ovatkin hehkuttanut tätä parhaaksi Mission leffaksi ja elokuvan odotetaan menestyvän lippuluukuilla jälleen loistavasti. Toimintakohtaukset ovat suurempia ja näyttävämpiä kuin koskaan ja kun tietää, että Cruise on tehnyt itse kaikki temput, ei voi kuin vain ihailla ja samalla kauhistella päättömiä toiminta kohtauksia. Juonikin on kunnossa ja sisältää ovelia koukeroita ja yllätyksiä, vaikka toki kokenut fani varmasti saattaa osittain jo nähdä ennalta nämä, mutta onneksi heti sen jälkeen tulee toinen ovela käänne, mitä ei välttämättä osannutkaan odottaa. 


Lähes täysin surkean Muumio elokuvan jälkeen onkin hienoa nähdä Tomppa jälleen Vaarallisen Tehtävän merkeissä, sillä kyllä ne lukeutuvat herran parhaisiin elokuviin. Seuraavaksihan Tomppa taidetaan nähdä Top Gun elokuvan odotetussa jatko-osassa. Palataan kuitenkin takaisin Mission arvioon. 


Fallout jatkaa melko suoraan edellisen osan tapahtumista ja yllättäen Ethan Huntin (Cruise) eloon jättämä Solomon Lane on jälleen uhka, jota vastaan Huntin IMF ryhmä joutuu jälleen taistelemaan. Olikin mielenkiintoista nähdä viime osan tarinan jatkuvan ja huomata että Solomon Lanen (Sean Harris) Syndikaatti ryhmä on kasvanut varsinaiseksi Spectren kopioksi, mikä sinänsä ei siis ole huono asia, vaan varteenotettava uhka. Hunt saa mukaansa tehtävälle CIA:n Walkerin, joka takuulla tekee tulosta, mutta ehkä ei sellaista kuin Hunt ryhmineen haluaisi. Sillä Walker (Henry Cavill) hoitaa hommat vähän liian kovalla voimalla ja tappavasti. Ei juonesta sen enempää. 


Mukana nähdään taas vanhoja tuttuja näyttelijöitä sarjan edellisistä osista, sekä liuta uusia. Mukana on siis mm. Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Wes Bentley ja Alec Baldwin. Cruise on jälkeen loistava roolissaan ja muutkin vanhat tutut näyttelijät suoriutuvat tutuista rooleistaan hyvin. Uusista näyttelijöistä paras on ehdottomasti Henry Cavill ja onhan hänellä Cruisen jälkeen eniten ruutu aikaa. Cavill tekee hyvää työtä ja hänen hahmonsa on mielenkiintoinen lisä M:I leffoihin. On myös mukava nähdä Simon Peggin saavan koko ajan enemmän ruutu aikaa, sarjan edetessä. 


Elokuvan on ohjannut viime osan tapaan Christopher McQuarrie, joka onkin jo tuttu nimi Cruisen elokuvien takana, sillä mies on ohjannut ja kirjoittanut jo useita Cruisen tähdittämiä elokuvia. McQuarrie on myös ensimmäinen, joka on ohjannut enemmän kuin yhden M:I leffan, joten varmasti hänen tekee sellaista jälkeä mistä Cruise pitää ja eikä hänen työssään siis mitään vikaa omastakaan mielestäni ole. 


Koska olen suuri Mission: Impossible leffojen fani, niin tätäkin osaa odotin innolla ja eihän se pettänyt. Kuudes osa ei ole mitenkään tylsä tai kaavoihin kangistunut, vaan tietää juuri tarkoin mitä yleisö näiltä leffoilta haluaa ja pistää vain suurempaa vaihdetta silmään. Samalla elokuva viittaa paljon vanhoihin osiin ja mukana on myös hahmoja aiemmista osista, joita ei välttämättä ole hetkeen nähty. Onkin melko yllättävää, että kuudes osa jossain elokuva sarjassa on näinkin onnistunut. Sillä kyllä yleensä jo tässä vaiheessa on väsymystä havaittavissa ja elokuva sarja saattaa muuttua täysin huonoksi (Transformers). 


Jos jostain pitää valittaa niin ehkä sitten hieman ennalta arvattavissa kohdista, mutta eivät nekään liikaa haitanneet. Kaiken kaikkiaan siis hyvä elokuva ja suosittelen ehdottomasti kaikille Vaarallisen tehtävän faneille ja kaikille jotka tämän tyyppistä elokuvista pitävät. Arvosanaksi annan 8.5 sillä elokuva on selvästi keski kastin yläpuolella, mutta ei silti aivan yllä ysin tai kympin leffojen joukkoon. Seuraavaa osaa taas odotellessa.


Arvosana 8.5/10



Kirjoitettu 17.8.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Gunpowder Milkshake (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogin arvostelussa Netflix leffa Gunpowder Milkshake josta en tiennyt mitään kun aloin katsomaan, paitsi että on j...