Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. elokuuta 2021

Downsizing (2017)

Vanhempaa arviota lisää, kun vuorossa on Downsizing.

Matt Damonin tähdittämä Downsizing on nimensä mukaan kutistumiseen liittyvä elokuva. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään Ant-Man tai Kultsi kutistin meidät elokuvien kaltainen hitti, vaan valitettavasti melko tylsä elokuva. 



Elokuvassa norjalaiset tutkijat keksivät tavan kutistaa ihminen vain muutaman sentin kokoiseksi. Tällä yritetään pelastaa maailma, sillä pienemmät ihmiset kuluttavat ja tuhoavat maailmaa vähemmän. Paul Safranek (Matt Damon) haluaa kutistua, sillä hän toivoo tylsästä ja tavallisesta elämästä tulevan näin parempi. Kaikki ei kuitenkaan aivan mene suunnitelmien mukaan ja tämä on elokuva siitä. Melko perus tarina ja samalla melko tylsä ja hidas tempoinen. Elokuva yrittää olla komedia ja draama, mutta epäonnistuu molemmissa. Se on vain paikoitellen hauska ja pääasiassa Christoph Walzin ansiosta, mutta elokuva sortuu olemaan tylsä ja puuduttava tekele. Eli jos elokuva olisi ollut vain komedia tai vain draama, se olisi saattanut toimia paljon paremmin. 


Elokuvan on ohjannut Alexander Payne, jonka aiemmat elokuvat (Nebraska, The Desendants, Sideways) ovat ihan hyviä, mutta tällä kertaa oikein mikään ei toimi. Elokuvan pääosissa nähdään liuta tunnettuja näyttelijöitä, joihin lukeutuu mm. Matt Damon, Christoph Walz, Hong Chau, Kristen Wiig, Udo Kier, Jason Sudeikis, James Van Der Beek, Neil Patrick Harris ja Laura Dern. Kuitenkin suurimmalla osasta heistä on vain todella pieni rooli (ei kutistumis vitsi), mikä onkin melko harmi. Sillä elokuva olisi voinut olla parempi jos Wiig, Sudeikis ja Harris olisivat olleet suuremmissa rooleissa. Toki heidän avullaan elokuva olisi varmasti ollut enemmän komediaa, mikä ei ilmeisesti ollut tarkoitus. Matt Damon on paikoitellen ihan hyvä, mutta hänellä on kasa parempiakin elokuvia joita katsoa. 


Elokuva alkaa ihan hyvin ja mielenkiintoisesti, mutta menettää otteensa hyvän alun jälkeen. Kun elokuvan on nähnyt, niin jää vain ihmetys, että mitähän ihmettä sitä tuli juuri katsottua ja että ajan olisi voinut käyttää paremminkin. Elokuva on todella kantaaottava ja satiiria väännetään monestakin aiheesta ja varsinkin Yhdysvaltain ja maailman nykytilasta. Sitten kuitenkin jotain tapahtuu ja elokuva vain lässähtää tylsäksi ja puuduttavaksi filmiksi. Myös hahmot jäävät tylsiksi ja muka hauskoiksi, joka tekee elokuvasta vielä tyhmemmän. 


Downsizing on tylsin ja huonoin elokuva hetkeen, joten toivottavasti vuosi lähtee paremmin käyntiin seuraavan elokuvan merkeissä. Sillä tämä jätti vain huonon mielen. Suosittelen jättämään tämän elokuvan väliin leffateatterissa ja katsomaan jotain muuta. Jos tämän haluaa nähdä niin ehkä jostain ale laarista tai suoratoistopalvelusta korkeintaan kannattaa katsoa, mutta en suosittele välttämättä tekemään niin. Eli melko huono elokuva siis. Arvosanaksi annan kutosen, ja vain ja ainoastaan Walzin ansiosta, joka ei kuitenkaan mitenkään pysty elokuvaa pelastamaan. 



Arvosana 6/10






Kirjoitettu: 21.1.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Gunpowder Milkshake (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogin arvostelussa Netflix leffa Gunpowder Milkshake josta en tiennyt mitään kun aloin katsomaan, paitsi että on j...