tiistai 14. syyskuuta 2021

Sama nainen (2021)

Kävin katsomassa tulevan Sama nainen (Hereself) elokuvan ennakkoon lehdistönäytöksessä ja tietenkin päätin kertoa siitä mietteeni, tällä kertaa blogin muodossa. 



Tämä elokuva oli virkistävä kokemus, sillä en tiennyt siitä ennakkoon mitään, en edes katsonut traileria. Ja se vain oli hyväksi, koska nykyään melkein aina tietää liikaa mitä leffassa tulee tapahtumaan. Mutta itse asiaan, eli Sama nainen on draama elokuva naisesta joka ottaa lapset ja lähtee pakoon väkivaltaista miestään. 


Elokuva seuraa sitä miten tämä nainen Clare Dunnen näyttelemä Sandra, koittaa tulla toimeen yksinhuoltajana ja vaikka hän tekee useita eri töitä, ei hänellä ja hänen lapsillaan ole varaa asua oikein missään. Sitten Sandra saa idean netistä, miten tehdä itse oma talo halvalla ja hän alkaa muutaman tutun kanssa rakentamaan omaa taloa, samalla kun koittaa tulla toimeen ex miehensä kanssa edes sen verran, että voivat jakaa lasten huoltajuuden. Molemmat ”projektit” tuottavat kuitenkin tahollaan ongelmia.  


Elokuva on lämminhenkinen ja samalla melankolinen kurkistus ”normaaliin” ihmis arkeen ja miten päähahmo Sandra koittaa selvitä vaikeuksista ja no itse elämästä. Se on koskettava ja lämminhenkinen tarina selviytymisestä ja paremman elämän tavoittelusta. Leffa on myös rauhallisesti etenevä kertomus ja olikin mukavaa vaihtelua hetkeä ennen näkemääni uuteen Dyyni elokuvaan (arvostelu podcastin puolella). 



Tämä elokuva on myös hyvin todentuntuinen katsaus Irlannin (mihin tapahtumat siis sijoittuvat) asuntokriisiin ja sen vaikutuksista. Samalla elokuva on ihana kertomus ihmisten ystävällisyydestä ja valmiudesta auttaa melko tuntematonta tai jopa täysin tuntematonta ihmistä. 


Clare Dunne on pääosassa todella hyvä ja uskottava naisena joka kohtaa perheväkivaltaa ja koittaa vain selvitä elämästä ja olla samalla hyvä äiti. Dunne on myös käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Malcolm Campbellin kanssa ja he tekevätkin todella hyvää jälkeä. Ohjaajana toimii Mamma Mia! ja Rautarouva elokuvista tuttu ohjaaja Phyllida Lloyd, joka tekee hyvää työtä tämän ihanan elokuvan kanssa ja samalla surullisen elokuva kanssa. 

Clare Dunnen ohella elokuvassa nähdään mm. Harriet Walter, Conleth Hill, Ian Lloyd Anderson, Molly McCann ja Ruby Rose O’Hara. Heistä varsinkin Walter ja Hill tekevät hyvät roolit ja oli mukavaa nähdä Conleth Hill Game of Thronesin jälkeen jossain (siinä hän oli Varys). McCann ja O’Hara näyttelevät päähahmon nuoria tyttäriä ja tekevät myös varsin ihastuttavat ja aidot roolit. 



Arvosanaksi antaisin 8/10 sillä se on ihana, surullinen ja samalla lämminhenkinen kertomus tavallisen ihmisen vaikeuksista ja paremman elämän tavoittelusta. Elokuva ei ole täydellinen, mutta silti todella hyvä ja suosittelen ehdottomasti, jos pitää rauhallista draama elokuvista, mikä etenee rauhallisesti, paikoin ehkä liiankin. Elokuvan ensi-ilta on nyt perjantaina 17.9 ja koska elokuva on Amazon Studion leffa, niin se varmasti jossain kohtaa on tulossa Amazon Prime Videoon. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti