tiistai 14. syyskuuta 2021

Y The Last Man (2021-) ensi mietteet

Tällä kertaa Leffahullu blogissa, ensi mietteet tulevasta Y The Last Man sarjasta joka alkaa Disney+ 22. päivä tätä kuuta, eli ensi viikolla. Näin sarjan ensimmäiset kolme jaksoa ennakkoon ja kyllä, mielenkiintoni heräsi heti. 



Sarjassa kaikki maailman miehet kuolee jotenkin mystisesti ja koko infrastruktuuri menee sekaisin. Uusi nais vetoinen maailma yrittää tulla toimeen ilman miehiä, koska esim. voimaloissa suurin osa työntekijöistä oli miehiä, joten ei ole sähköä tai lämmitystä. Tätä pakkaa tulee sekoittamaan Yorick joka jostain syystä on ainoa elossa oleva mies. Yorick yrittää tulla toimeen lemmikki apinansa kanssa maailmanlopun tunnelmissa ja yrittää pysytellä piilossa, koska suurin osa maailmaa pitää miesten outoja joukkokuolemia salaliittona ja terroristi tekona. Ja jos tämä ei vielä riitä niin mukana on vielä poliittista juonittelua ja valta taisteluita. Sarjassa on selvästi viboja Walking Deadistä, no koska maailmanloppu, joskin todella erilainen kuin siinä ja valtataisteluista tulee aina mieleen Game of Thrones, joskin tietenkin muissakin sarjoissa sitä on. Koska tämä ei ole sellaista fantasia keski-aika tyylistä kuin GoT niin ehkä enemmän samantyylistä valtataistelua, kuin vaikka House of Cardsissa. 


Sarjassa näyttelijöinä nähdään mm. Ben Schnetzer (Yorick), Diane Lane (Jennifer), Ashley Romans (Agentti 355), Olivia Thirlby (Hero), Quincy Kirkwood (Mackenzie), Jess Salgueiro (Christine) ja Laura de Carteret (Lisa). Näistä Ben Schnetzer ja Diane Lane tekevät hyvät roolit ja erottuvat joukosta edukseen, mutta ennen kaikkea koska he ovat pääosassa ja tarina siis pyörii heidän ympärillään. Sarjan on luonut Eliza Clark ja se perustuu Brian K. Vaughanin luomaan samannimiseen sarjakuvaan. 



Sarja vaikuttaa ainakin ensimmäisten kolmen jakson perusteella todella mielenkiintoiselta ja pidänkin kovasti maailmanlopun tarinoista ja tämä on sellainen vielä jännällä twistillä. Jaksojen edetessä aletaan varmasti miettimään miksi Y on ainoa elossa oleva mies ja mihin kaikkeen se johtaa on kiinnostava ajatus. Näyttelijät tekevät hyvät roolityöt ja tarina on mielenkiintoinen, joskin ainakin alussa hieman hidas tempoinen, mutta se nyt ei ole yllätys kun kyseessä on TV sarja. 



Sarjakuvaa tästä en ole lukenut, joten en voi tätä siihen verrata, mutta mielestäni ihan mielenkiintoinen sarja, minkä seuraavia jaksoja odotan mielenkiinnolla. Arvosanaksi annan näiden ensimmäisten jaksojen perusteella 7.5/10 eli hyvä ja mielenkiintoinen idea ja vaikuttaa hyvältä, mutta pelkästään näiden jaksojen perusteella en korkeampaa arvosanaa anna, sillä vielä ei edetty niin pitkälle että olisi mitenkään loistava sarja, mutta silti tarpeeksi mielenkiintoinen jotta sitä kannattaa katsoa ja suositella muille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti