Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. elokuuta 2021

Mortal Kombat (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogin käsittelyssä uusin Mortal Kombat elokuva. 



Vihdoin sain tämänkin katsottua. Olen ollut Mortal Kombat pelien fani lapsesta asti ja varsinkin sen vuoden 1995 Mortal Kombat leffan. Olin noin 10 vanha kun se leffa tuli ja se iski silloin ja kovaa. Siinä oli kovia taisteluja, peleistä tuttuja hahmoja ja mukavasti vielä huumoria, eikä elokuvanaan kauhean huonolta näyttänyt, ainakaan silloin mielestäni. Kyseinen leffa tuli junnuna katsottua kavereiden kanssa kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja ja usein katsottuamme sen laitoimme sen uudelleen pyöriään. Piha leikitkin olivat tuolloin Mortal Kombat taisteluja ja olimme vuorotellen eri hahmoja. 


Elokuva sai pari vuotta myöhemmin jatkoa, mutta siinä oli oikeestaan kaikki huonosti, vaikka sitä silloin tuli varmasti jonkun verran katsottuakin, en siitä hirveästi mitään näin jälkikäteen muista. Samalla vuodet vieri ja Mortal Kombat pelejä tuli useita lisää ja fanit saivat odottaa uutta leffa vaikka ja kuinka. Toki siitä tehtiin pari todella huonoa TV sarjaa, joista vain toista olen tainnut nähnyt pari jaksoa. 


No nyt 2021 tuli vihdoin se kauan kaivattu uusi Mortal Kombat leffa ja tietenkin se piti nähdä ja tehdä siitä arvostelu. 



Tässä uudessa leffassa nähdään todella iso kattaus tuttuja Mortal Kombat hahmoja ja myös uusia tai ainakin yksi, eli elokuvan päähahmo Cole Young on uusi hahmo. Tarina vie nämä uudet ja tutut hahmot taisteluun Shang Tsungia ja tämän joukkoja vastaan, samalla kun hyvisten pitää oppia kykynsä ja potentiaalinsa ja pelastaa universumi, sitä uhkaavalta tuholta. Taistelukohtaukset ovat leffan parasta antia ja ne onkin hyvin toteutettu, ainakin pääpiirteittäin ja hahmot käyttävät peleistä tuttuja liikkeitään ja voimia, sekä heittävät tuttuja fraaseja ja One linereitä. Hahmot myös näyttävät peleistä tutuilta hahmoilta, toki osa enemmän kuin toiset. 



Leffan ehkä paras hahmo on yllättäen Josh Lawsonin näyttelemä Kano, joka onnistuu olemaan samalla todella raivostuttava, mutta ihan hauska, heitellen kokoajan läppää eri populääri kulttuurin teoksista ja varsinkin Warner Brosin elokuvista, sillä tämäkin on WB:n leffa. Elokuva alkaa todella hyvin ja kertoo Sub Zeron ja Skorpionin taustoja, jossain muinaisessa Japanissa. Sen jälkeen meno hieman takkuilee jonkin aikaa, kun aletaan nopealla temmolla esittelemään muita päähahmoja ja opitaan näistä ja näiden taustoista ja motiiveista. Mutta taas loppua kohden meno paranee kun saadaan taistelu kohtauksia, taistelu kohtauksien perään ja meno on todella hektistä. Luulen että tätä olisi ollut vaikeaa seurata, jos hahmot ei olisi itselle entuudestaan tuttuja. 



Elokuvassa suurin osa näyttelijöitä oli itselle ennestään tuntemattomia tai en heitä ainakaan heti tunnistanut. Ainoa näyttelijä jonka tietenkin heti tunnistin on Hiroyuki Sanada, joka onkin jo action leffojen veteraani näyttelijä. Muissa rooleissa nähdään mm. Lewis Tan, Jessica McNamee, Joe Taslim, Mehcad Brooks, Tadanobu Asano, Chin Han, Ludi Lin ja Max Huang. 

Elokuvan on ohjannut Simon McQuoid, jonka ensimmäinen leffa tämä onkin. 


Lopulta ihan viihdyin leffan parissa, vaikka se ei mikään loistava olekaan, mutta viihdyttävä. Silti vuoden 1995 Mortal Kombat on mielestäni parempi, mutta voi olla että siinä on mukana myös todella paljon nostalgiaa. Toisaalta siinä on hahmojen kehitys parempaa ja näyttelijät vetävät mielestäni roolinsa paremmin. Toisaalta tämä uusi leffa on todella paljon väkivaltaisempi ja raaempi, sekä verisempi, joka ei tietenkään ole mitenkään huono asia, kun miettii millaisia pelejä MK pelit on. 

Arvosanaksi tälle uudelle MK leffalle uskallan juuri ja juuri antaa 7/10, eli ihan hyvä ja uskaltaa sitä lopulta ehkä suositella, joskin pienellä varauksella. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Gunpowder Milkshake (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogin arvostelussa Netflix leffa Gunpowder Milkshake josta en tiennyt mitään kun aloin katsomaan, paitsi että on j...